تجربه استفاده از فیبر نوری مخابرات (تانوما یا یوتانت)

این مطلب با توجه به بازخورد دوستان در تاریخ 6 خرداد 99 به روز شده است.

دوستانی که از این سرویس استفاده می‌کنند جهت بهبود مطلب با بنده در ارتباط باشند. asohrabi.me{at}gmail.com

قبل از شروع یک خلاصه لازمه بدم که اگر حوصله مطالعه نداشته باشید از این بخش استفاده کنید:

  • معمولا و چیزی که در عمل دیده شده پایداری سرویس اینترنت مخابرات نسبت به سایر شرکت های دیگه کمتر هست. پس تو سرویس فیبرنوری هم همین داستان وجود دارد و از این قاعده مستثنی نیست. که خب نباید توقع داشته باشید همیشه اون حداکثر سرعت را به شما تحویل بدهد.
  • سرعت فیبرنوری به منطقه مخابراتی شما بستگی دارد، از 50 مگابیت (اصفهان و تهران) هست تا سرعت های 200 مگابیت (در خراسان رضوی و آذربایجان). این سرعت ها سرعت حداکثری هستند و همیشه روی این سرعت ها نیستند.
  • پینگ من تو بازی از 20 (سرور ایرانی) تا 300 (سرور خارجی)
  • قطعی های سرویس فیبرنوری تفاوتی با ADSL ندارد و معمولا مشابه هم دیگر هستند.
  • تعرفه های فیبرنوری مشخص نیست. تو سایت یه چیز هست، تو پنل یه چیز دیگه و خود کارشناس مخابرات یه تعرفه دیگه به شما نشان میدهند.

خب بزارید از اول بگم چی شد که من رفتم سراغ مخابرات؟ (حوصله نداری نخون صرفا گفتن تجربه و بدقولی های مخابرات هست)

حدود دی ماه 97 بود که برای یکسری از کارهایم نیاز به سرعت آپلود بالا داشتم. خب تو منطقه ما سرویس های TD-LTE وجود نداشت و قیمت اینترنت دیتا هم زیاد بود. تو تلگرام بودم که چشمم به تبلیغات فیبرنوری خورد. برام جالب شد و به یکی از مسئولین مخابرات پیغام دادم تا از شرایط بپرسم. طبق چیزی که برای من ارسال کرد، گرون ترین طرح فیبرنوری 43.360 تومان با 50 گیگابایت حجم بود که نیازم را جواب نمی‌داد ولی خب از دیتا بهتر بود. برای سرعت هم تماس گرفتم 2020 و با کارشناسش صحبت کردم و گفت سرعت بین 50 تا 100 مگابیت هست(دقت کنید یک حداقل مشخص کرد). تو اینترنت هم اون زمان چیزی نبود و کسی اطلاعات کاملی منتشر نکرده بود. خلاصه برای خرید اقدام کردم، این تعرفه های اون موقع بود :

خط تلفن که نیاز نداشتم پس رفتم سراغ بسته سومی. فکر کنم حدود ۵ هفته شد از مخابرات به دفتر پستی، از دفتر پستی به مخابرات که چی؟ طرح سومی را اصفهان غیرفعال کرده و ممکنه دوباره فعال شود. مخابرات هم با این پیشنهاد که این طرح بعد از عید یک میلیون تومان می شود(تا الان که این مطلب را می نویسم یعنی خرداد 99 هیچ تغییر قیمتی نداشته)، نظرم را به طرح ۴۰۰ هزار تومانی جلب کردند و به اجبار اون طرح را خریداری کردم. فکر کنم ۲۵ اسفند ماه بود که پول را واریز کردم. شنبه رفتم مخابرات و تاکید کردم که سریعتر وصل بشه با توجه به اینکه در جریان بودند من چندین بار رفتم و اومدم، گفتن تا قبل از تعطیلات برای نصب می‌آیند. ۲۸ اسفند زنگ زدم و گفتن چرا وصل نشده و این هم جواب کارشناس بود : سرویس تلفن شما تایید شده ولی هنوز سرویس اینترنت از سمت اصفهان تایید نشده قطعا بعد از تعطیلات برای نصب می آیند. این در حالی بود که اینترنت من روز ۲۸ آماده بهره‌برداری بود.

۵ فروردین رفتم برای پیگیری، گفتن مودم شما هم تخصیص داده شود و به زودی پیمانکار مخابرات برای اتصال می‌آید. باز هم بدقولی و بدقولی و در نهایت روز ۲۰ فروردین با کابلی کشی بی‌ریختی که انجام شد اینترنت وصل شد.

خب اولین مورد اینکه نام کاربری و رمز عبور سامانه که به شما تحویل می‌دهند اصلا کار نمی‌کند و باید زنگ بزنید پشتیبانی تا برای شما درست کنند.
چند نفر دیگه هم ازشون پرسیدم همین مشکل را داشتنند.

قیمت

نکته : در پاراگراف های قبل گفتم که قرار شد ماهانه سرویس 50 گیگابایت را به قیمت 43.360 تومان ولی بعد از اتمام تعرفه اولیه چیزی که جلوی من قرارداده شد. سالیانه باید مبلغ 1.800.000 تومان پرداخت کنم بابت 2100 گیگ داخلی. همین عامل باعث شد به مدت 6 ماه از این سرویس استفاده نکنم تا تعرفه های جدید که آمد. به سامانه 195 هم شکایت کردم ولی خب جواب درستی به من داده نشد.

اولین مشکل من اوایل سرویس این بود که مخابرات ملاک محاسبه اش مصرف داخلی هست و اگر سایت خارجی باز قیمت 4 برابر می‌شود(البته در نظر هم داشته باشید که هر گیگ را 500 حساب می‌کرد). سر این قضیه یک هفته منو درگیر کرد که چرا اینقدر مصرف می‌کنم.

تعرفه های مخابرات نسبت به شرکت پیشگامان و شاتل و های وب که در منطقه ما سرویس می دادند بهتر بود. البته بعد از یکسری اتفاقات و اضافه شدن مصرف داخلی و خارجی این اتفاق رخ داد. این چند نمونه را من اینجا میگم. برای دسترسی کامل روی اینجا کلیک کنید. قبل از اون یک نکته را عرض کنم که طبق گفته های کارشناس مخابرات برای دسترسی به سرویس فیبرنوری باید حداقل سرعت 8 مگابیت را تهیه کنید.

سرعت 16 مگابیت : (1560 گیگ یک ساله – 725.400) – (1104 گیگ یک ساله – 513.360) (780 گیگ شش ماهه 370.500) – (552 گیگ شش ماه – 262.200) (390 گیگ سه ماهه – 189.150) – (240 گیگ سه ماهه 116.400)

سرعت 8 مگابیت : (94.5 گیگ دوازده ماهه 525.000) (94.5 گیگ شش ماهه 280.000) (94.5 گیگ سه ماهه 145.000)

یکسری تعرفه های دیگه با سرعت های بالاتر دارد مثل 50 مگابیت سرعت با 525 گیگبایت حجم دوازده ماهه 1.800.000 تومان و … که می توانید در فایل عکس ببینید.

یک مورد جالب هم که دیدم و لازم دانستم که به اطلاع دوستان برسانم این دو تا عکس هست. وقتی می خواهید خرید کنید حتما توجه کنید و در صورت لزوم عکس بگیرید که مخابرات علاقه زیادی به کلاه‌برداری دارد.? (به متن پایین حجم ها دقت کنید)

سرعت و کیفیت فیبر نوری

سرعت سرویس فیبر نوری روی سرور های داخلی مناسب هست هر چند افت‌هایی داشت ولی خیلی کم بود. اما در هنگام استفاده از سایت‌هایی که سرور آن‌ها خارج از ایران است افت دارد و پایدار نیست. هنگام استفاده از فیلترشکن هم افت شدیدی دارد، یعنی سرعت دانلود ۶.۲ مگابایتی به حداکثر 2 یا 3 مگابایت می‌رسید. اینم تست سرعت در یک روز هست.

همان طور که می‌بینید اصلا پایداری سرعت وجود ندارد و دائما بالا و پایین می‌شود. به خاطر افت شدید سرعت هنگام استفاده از فیلترشکن سراغ یکی از کارشناسان فنی مخابرات رفتم و قضیه را توضیح دادم. گفت: فیلترشکن سایت ….vpnm را باید بگیرید تا افت نداشته باشد. وقتی گفتم از همان استفاده می‌کنم گفت: سرویس فیبر نوری این شکلی هست و نمیشه کار خاصی کرد!

بعضی از دوستان سرعت و ping را خواستند که من این تست را گرفتم. تو تست من از OPENVPN برای اتصال استفاده کردم چون نسبت به سایر فیلت**کن هایی که داشتم سرعت بهتری داشت. (Normal = بدون فیلتر شکن – Auto = سرور توسط خود سایت انتخاب شده)

همچنین با توجه به سوالاتی که از من درباره سرعت دانلود پرسیده شد من 3 تا سایت سافت 98، یوتیوب و CNet را انتخاب کردم برای دانلود و نتیجه هم به شکل زیر می‌باشد. (اگر مورد خاصی مد نظر دارید اطلاع دهید تا تست اون را قرار دهم?).

یک نکته خیلی خیلی مهم : هنوز نتوانستم دلیل این قضیه را پیدا کنم ولی هر وقت از فیلرشکن استفاده کردم (با پروتکل PPTP یا LT2P) اینترنت بعد از چند دقیقه (بین 10 تا 15 دقیقه بعد از اتصال) قطع می‌شود (تاکید می‌کنم اینترنت قطع می‌شد). در صورتی که سایر پروتکل های فیلترشکن این طوری نبودند.

یک مورد دیگه که یکی از دوستان پرسیده بودند سرعت لود فیلم ها در Instagram بود. این مورد را از زمانی که اومدم مخابرات بهش برخورد کردم و هنوز راه حلی برای اون پیدا نکردم. قضیه از این قراره که گویا مخابرات کلا با Instagram مشکل داره. بعضی وقت ها اصلا بروز نمیشه (یا لود نمیشه) و بعضی وقت ها لگ بین پخش فیلم انقدر زیاد هست که اعصاب آدم را خورد می‌کنه. منطقا با این سرعت نباید چنین مشکلی وجود داشته باشه و نباید احساس بشه ولی خب هست دیگه ?. کارشناسان مخابرات هم میگه مشکل سرور Instagram هست?

پشتیبانی

پشتیبانی فیبرنوری از بخش ADSL جدا هست. تو اولین تماسی که داشتم کارشناس مربوطه اعلام کرد که اصلا سرویس شما فیبرنوری نیست که بعد از بررسی متوجه شد بله فیبرنوری هست. دو بار دیگر زنگ زدم که حدود یک ربع من پشت خط بودم تا به کارشناس مربوطه وصل شدم.

از لحاظ تیکت هم که افتضاح، بعد از ایجاد تیکت سه روز بعد جواب دادن و بدون دادن جواب به سوال بنده گفتند “ما تماس گرفتیم ولی پاسخ ندادید” و تیکت را بستن!

حرف آخر

تجربه 9 ماه اول من از این سرویس افتضاح بود ولی به مرور بهتر شد و تعرفه های جدید اضافه شد. ولی هنوزم از اون تبلیغاتی که می‌کنند خیلی فاصله دارند. من دنبال اینترنت ایده آل نیستم ولی حداقل دوست داشتم یه تفاوت درست حسابی با ADSL داشته باشم. نه اینکه بعضی وقت ها به اون سرعت ایده‌آل برسم.

با این اوضاع و گرانی و قیمت وحشتناک مودم به نظر گرفتن این سرویس خوب هست. بخواهید خودتان مودم فیبرنوری بخرید و سیم‌کشی را هم بدهید پیمانکار شرکتی براتون انجام دهد هزینه سنگینی براتون فاکتور می‌شود. پس بهتره با توجه به طرح مخابرات مبنی بر سیم کشی رایگان و مودم قسطی نسبت به خرید اون اقدام کنید.

نویسنده مطلب: علیرضا

منبع مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.